zondag 29 juni 2014

Oproep scholenactie Feeding the 1000

​        
OPROEP aan alle Mechelse scholen én leerkrachten...
Feeding the 1000 in Mechelen...
Ken jij een leerkracht of school? 
Stuur deze oproep dan zeker door...

Via dit bericht willen we graag mobiliseren voor een grootse actie van Transitie Mechelen in de campagne van 11.11.11.  Naar het voorbeeld van de 'feeding the 5000' in Brussel willen we ook in Mechelen een gelijkaardige actie' FEEDING THE 1000' lanceren.  Met voedsel dat anders wordt weggegooid, willen we op 24 oktober (Sorry@school actie van 11.11.11)  graag een maaltijd voor 1000 mensen klaarmaken.  Zo sluit ook Transitie Mechelen aan bij de najaarscampagne van 11.11.11, die dit jaar gaat over de massale voedselverspilling...

We willen graag trachten om zoveel mogelijk scholen te overtuigen deel te nemen aan deze actie en daarvoor hebben we JOUW hulp nodig. Werk je in een school, ken je leerkrachten of directies? Of heb je kinderen in een Mechelse school? Sla dan met ons de handen in elkaar en stuur dit bericht alvast door of beter nog: praat erover!

Uiteraard kunnen we ook hulp gebruiken bij de voorbereiding en op de dag zelf. 
Geef gerust een seintje (transitiemechelen@gmail.com) als je een school wil overtuigen of helpen met de voorbereiding.


Waarover gaat de najaarscampagne van 11.11.11 dit jaar?
Met als slogan 'Sorry is niet genoeg' wil 11.11.11 dit najaar de massale voedselverspilling aankaarten. Er is namelijk genoeg voedsel, maar doordat 1/3 van ons voedsel wordt verspild, lijden nog steeds heel wat mensen honger. Via ludieke acties willen we publiek én de politiek wakkerschudden.

Sorry@school: 11.scholenactie 2014 --> vrijdag 24 oktober!

vuilbak 150-  Wat: actie waarbij scholen in heel Vlaanderen een maaltijd maken of iets serveren dat is gemaakt van voedsel dat anders moet worden weggegegooid. (bv overschotsoep, een maaltijd met 'weggooigroenten' van de veiling, bodding van oud brood, restjesmaaltijd vanuit de frigo's van de kinderen, ...)
-  Wanneer? vrijdag 24 oktober
-  Waar? In de eigen school. 
-  Voor wie? voor de eigen leerlingen, leerkrachten, ouders, of... bejaarden uit de buurt? een project met kansarmen? ...
-  Ondersteuning.. Educatief materiaal stuurt 11.nationaal op. Verdere ondersteuning in het uitwerken van de actiedag, tips, educatieve materialen, ... kan je krijgen via Transitie Mechelen en 11.groep Mechelen.



Directies, ouders, leerkrachten of scholen die willen deelnemen kunnen hun contactgegevens doormailen naar transitiemechelen@gmail.com !

We houden jullie op de hoogte...

Geen opmerkingen: