donderdag 29 augustus 2013

Veggielympics op donderdag 19 september 2013

Groenten eten is gezond. Sporten ook. En nog beter is het om beide te combineren! Op donderdag 19 september vinden in Brussel, Mechelen en Sint-Niklaas de Veggielympics plaats. 'Witloofroof', 'wortelspeerwerpen' en 'spruitjeshockey', het zijn maar enkele van de disciplines waarin de scholen van deze steden het tegen elkaar opnemen. Zo leren de kinderen op een leuke manier nieuwe groenten kennen. De ouders kunnen komen supporteren en van lekkere veggie hapjes proeven. Na de officiële prijsuitreiking is iedereen welkom om mee te picknicken. Al heel wat Belgische atleten zijn fan van de Veggielympics. Onder andere ex-hoogspringster Tia Hellebaut, snowboarder Seppe Smits en judoka Ilse Heylen geloven rotsvast in de combinatie meer groenten en meer bewegen en doen enthousiast mee aan Donderdag Veggiedag. De Nationale Volleybalploeg en ex-basketbalspeler en Slimste Mens Ter Wereld Tomas Van Den Spiegel zijn zich zelfs al volop aan het bekwamen in het 'bloemkoolvolleyballen'.

Om 14u gaan de Veggielympics officieel van start met een simultane openingsceremonie in het Warandepark in Brussel en op de Grote Markt in Mechelen.

Om 16u30 vindt op beide locaties de prijsuitreiking plaats. Wie honger heeft kan vanaf 17u aanschuiven aan een grote picknicktafel en zelf een gerechtje meebrengen om te delen met vrienden, familie, collega's, buren ... Of je kan gewoon een lekkere veggie maaltijd kopen aan een van de eetstandjes. EVA zorgt voor muziek, informatie over gezond vegetarisch eten en heel veel sfeer.